Ξηραντήρια Ξυλείας Παπαναστασίου

Ξηραντήρια Ξυλείας Παπαναστασίου

Η εταιρεία Παπαναστασίου έχει επενδύσει σημαντικά στην σωστή ξήρανση του ξύλου. Όλα τα ξηραντήρια είναι των κορυφαίων Γερμανικών εταιρειών BrunnerHildebrand και Bollman.  Η ξήρανση της ξυλείας στο εργοστάσιο μας, γίνεται σε θερμικά μονωμένους θαλάμους στα σύγχρονα ξηραντήρια μας. Το κάθε είδος ξύλου ακολουθεί πρόγραμμα ξήρανσης ειδικό συμφωνα με το είδος, πάχος αρχική υγρασία και επιθυμητή τελική υγρασία. Τα συστήματα θέρμανσης, υγροποίησης και κυκλοφορίας του αέρα, ελέγχονται από κομπιούτερ, με τη βοήθεια ειδικών πινάκων μετρήσεων και την επίβλεψη από τους ειδικευμένους τεχνικούς της εταιρείας μας και των Γερμανικών κατασκευαστών των ξηραντηρίων που συνδέονται onlineγια την απαραίτητη επίβλεψη. Ξήρανση κατόπιν παραγγελίας Η εταιρεία μας μπορεί να ξεράνει και κατόπιν παραγγελίας ξυλεία μαλακή (πεύκα, έλατα κλπ.) ή σκληρή εύκρατη (οξυά, δρυς, δεσποτάκι, καστανιά, καρυδιά κλπ.) και τροπική (Niangon, Iroko, Teak, Doussieκλπ.). Απαραίτητη προυπόθεση είναι ότι για κάθε ξήρανση απαιτείται τουλάχιστον ένας θάλαμος ξηραντηρίου (min. 25m3). Για να σας στείλουμε προσφορά για την ξήρανση, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@papanastasiou.eu και στείλτε μας τα εξής:

 

Είδος Ξύλου
Πάχος mm
Αρχική υγρασία
Τελική επιθυμητή υγρασία
Έχουν συσκευασία ξήρανσης με σωστά πηχάκια και αποστάσεις?
Ποσότητα m3

 

Απαραίτητη η ξήρανση για αξιόπιστες κατασκευές ξύλου Σήμερα είναι πια κατανοητό σε όλους τους κατασκευαστές, ότι δεν νοούνται αξιόπιστες κατασκευές, χωρίς να είναι σωστά ξηραμένο το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους. Ακόμη και στο φινίρισμα των επίπλων, το αποτέλεσμα επηρεάζεται από την κατάσταση υγρασίας του ξύλου. Επειδή το ξύλο είναι υγροσκοπικό υλικό, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται με τόση υγρασία, όση θα έχει και το περιβάλλον στο οποίο θα εγκατασταθεί. Οι τιμές της υγρασίας αυτής είναι διαφορετικές για υπαίθριους, σκεπασμένους ή κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους. Τέτοιες τιμές μπορούν να επιτευχθούν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα μόνο με τεχνητή ξήρανση. Όταν η ξυλεία δεν έχει την κατάλληλη υγρασία, τότε τα επακόλουθα, τόσο στην κατασκευή όσο και κατά τη χρήση των προιόντων ξύλου, είναι δυσάρεστα. Τα πλεονεκτήματα της ξυλείας ξηραντηρίου

  • Αυξάνεται η μηχανική αντοχή του ξύλου και εξασφαλίζεται η σταθερότητα των διαστάσεων της ξυλείας.
  • Εξασφαλίζεται ικανοποιητική προστασία απέναντι σε διάφορους μικροοργανισμούς, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς αναπτύσσονται όταν η υγρασία είναι μεγαλύτερη από 20%.
  • Περιορίζονται στο ελάχιστο οι στρεβλώσεις (πετσικαρίσματα) οι παραμορφώσεις (στρεβλώματα) και οι ραγδώσεις (σκασίματα). Η βαφή, η στίλβωδη και όλες γενικά οι κατεργασίες γίνονται καλύτερα.
  • Μειώνεται σημαντικά το βάρος της ξυλείας, με αποτέλεσμα χαμηλή δαπάνη μεταφοράς.
  • Αποφεύγεται η δέσμευση χρημάτων από τον κατασκευαστή για την αγορά και αποθήκευση ξυλείας με σκοπό την φυσική ξήρανση, αφού μπορεί να αγοραστεί ξύλο έτοιμα για επεξεργασία στις ποσότητες που χρειάζεται.Εργοστάσιο Αυλώνας